Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Află detalii aici.

Articolul 6: Rezervările

1. Condiţiile rezervărilor
a) Rezervările sunt efectuate de transportator sau agenţii săi autorizaţi. Confirmarea rezervărilor se va face funcţie de disponibilitatea de locuri. La cererea pasagerului, transportatorul îi va furniza acestuia confirmarea în scris a rezervării.
b) Anumite tarife pot impune limitarea sau anularea dreptului pasagerului de a schimba sau anula rezervarea facută.

2. Termen pentru emiterea biletului
Transportatorul poate anula rezervarea fără preaviz dacă pasagerul nu a achitat biletul în termenul specificat de transportator sau agentul său autorizat.

3. Datele personale ale pasagerului
Pasagerul recunoaşte că a furnizat transportatorului datele sale personale în scopul efectuării rezervărilor, emiterii unui bilet, obţinerii unor servicii auxiliare, facilitării procedurilor de graniţă şi asigurării accesului oficiilor guvernamentale la aceste date.
În acest sens, pasagerul autorizează transportatorul să reţină aceste date şi să le transmită oficiilor proprii, agenţilor autorizaţi, altor transportatori, furnizorilor de servicii auxiliare sau autorităţilor guvernamentale, indiferent de ţara în care îşi au sediul.

4. Negarantarea unui loc
Transportatorul va depune toate eforturile pentru a asigura locul preferat atribuit anterior. In cazul in care are loc o schimbare de configuratie a aeronavei sau de aeronava cu o alta configuratie fata de cea initial disponibila la momentul rezervarii, TAROM isi rezerva dreptul de a modifica locul selectat. La check-in pasagerului i se va atribui un nou loc. Transportatorul îşi rezervă dreptul să modifice locul atribuit chiar după îmbarcarea în aeronavă, din motive operaţionale, de siguranţă sau de securitate a zborului.

5. Reconfirmarea rezervărilor
a) Transportatorul va informa pasagerul dacă este necesară reconfirmarea rezervării pe un zbor în continuare sau de înapoiere şi în ce condiţii se va efectua (termen, modalitate). În cazul în care transportatorul solicită pasagerului să reconfirme rezervarea, nerespectarea acestei prevederi permite transportatorului să anuleze rezervarea nereconfirmată.
Dacă pasagerul informează transportatorul asupra intenţiei lui de a călători, sub rezerva disponibilităţii de locuri pe zborul respectiv, transportatorul va revalida rezervările şi va asigura călătoria pasagerului. În cazul indisponibilităţii de locuri pe zborul respectiv, transportatorul va depune eforturi rezonabile pentru a transporta pasagerul la punctul de stopover sau destinaţie.
b) Pasagerul are obligaţia să verifice cerinţele de reconfirmare ale oricărui transportator implicat în călătoria sa. În cazul în care se solicită, pasagerul va reconfirma rezervarea transportatorului al cărui cod figurează în dreptul zborului înscris în bilet.

6. Anularea rezervărilor de către transportator
Atunci când pasagerul nu se prezintă la o cursă, fără să avizeze în prealabil transportatorul, acesta din urmă poate anula rezervările pe zborurile de continuare sau retur. Totuşi, dacă pasagerul avizează în prealabil, transportatorul nu va anula rezervarea pe zborurile de continuare.

Aboneaza-te la newsletter.