Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Află detalii aici.

Articolul 5: Tarife şi taxe

1. Generalităţi
Tarifele se aplică numai transportului efectuat de la aeroportul de origine la aeroportul de destinaţie, cu excepţia cazului în care se stabileşte altfel. Ele nu cuprind transportul la sol între aeroporturi sau între aeroport şi oraş.

2.Tarifele aplicabile
Tarifele aplicabile transportului sunt cele publicate de transportator sau, în lipsa acestora, cele construite în conformitate cu reglementările transportatorului. Cu excepţia prevederilor contrare, tariful aplicabil este tariful în vigoare la data plăţii biletului, pe ruta şi la datele specificate în bilet.
Modificarea rutei sau a datelor de călătorie de către pasager poate avea impact asupra tarifului aplicabil. Atunci când tariful perceput nu este tariful aplicabil, diferenţa va fi, după caz, achitată de către pasager sau rambursată de către transportator.

3. Rutele
Cu excepţia prevederilor contrare din reglementările transportatorului, tarifele se aplică numai pe rutele publicate pentru aceste tarife. Dacă există mai multe rute pentru care este prevăzut acelaşi tarif, înainte de emiterea biletului pasagerul poate specifica ruta pe care doreşte să călătorească. Dacă nu este specificată nici o rută, transportatorul o poate determina.

4. Taxele impuse pasagerului
Taxele impuse pasagerului de autorităţile guvernamentale, de orice altă autoritate sau operatorul aeroportuar nu sunt cuprinse în tarifele aplicabile şi vor fi achitate de pasageri în măsura în care acestea nu sunt deja incluse în tarif.
Aceste taxe se modifică în mod curent putând fi impuse şi după emiterea biletului.
În eventualitatea introducerii unei noi taxe sau a majorării uneia existente şi înscrise în bilet, pasagerul va plăti suma aferentă. În mod similar, reducerea sau eliminarea unei taxe achitate în momentul emiterii biletului va îndreptăţi pasagerul să solicite restituirea sumei corespunzătoare.

5. Moneda de plată
Sub rezerva prevederilor legii aplicabile, tarifele şi taxele sunt plătibile în toate monedele acceptate de transportator. Atunci când plata se efectuează în altă monedă decât cea în care este publicat tariful, se aplică cursul de schimb stabilit în acest scop de transportator.

6. Plata tarifelor şi taxelor
Transportatorul nu este obligat să efectueze transportul unui pasager sau al bagajului acestuia şi poate refuza să-l continue dacă tariful aplicabil sau taxele datorate de pasager nu au fost plătite.

Aboneaza-te la newsletter.