Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Află detalii aici.

Termeni şi condiţii pentru rezervarea online

TERMENI ŞI CONDIŢII PENTRU REZERVAREA ONLINE

Utilizarea sistemului de rezervare online al Companiei TAROM implică cunoaşterea şi acceptarea termenilor şi condiţiilor de utilizare prezentate mai jos. Acestea fac parte integranta din "Termenii şi condiţiile generale de călătorie". Acceptarea condiţiilor de rezervare online implică acceptarea termenilor şi condiţiilor generale de călătorie.

MODIFICAREA TERMENILOR

TAROM îşi rezervă dreptul de a schimba oricând aceşti termeni. Utilizatorul are obligaţia să revadă cu regularitate termenii şi condiţiile. Folosirea site-ului implică acceptarea tuturor termenilor şi condiţiilor.

CONTACT

Un număr de telefon şi o adresă de e-mail validă sunt necesare pentru a garanta rezervarea dumneavoastră.

CĂRŢI DE CREDIT

În cazul în care alegeţi să efectuaţi plata online, puteţi să folosiţi o carte de credit/debit validă (Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard). Puteţi, de asemenea, doar să rezervaţi online şi să plătiţi la agenţie in 48 de ore de la finalizarea rezervării.

IMPORTANT!!!

Autorizarea platii se face printr-un procesator extern si TAROM nu este responsabil de utilizarea unor carti de credit/debit care nu sunt valide sau de utilizarea incorecta a cartilor de credit/debit. In cazul in care plata online nu a fost confirmata va rugam sa va adresati bancii emitente a cartii de credit/debit.

========= p 1=========

METODE DE LIVRARE A BILETULUI

Toate rutele TAROM sunt eligibile electronic ticketing. Pentru rezervările plătite cu carte de credit/debit, biletul se emite automat şi este transmis prin e-mail la adresa menţionată la momentul rezervării. De asemenea, un e-mail de confirmare a rezervării va fi trimis automat în momentul finalizării rezervării.

În cazul plătii la agenţie, biletul electronic va fi emis de agenţie numai după efectuarea plăţii.

TARIFE

Toate tarifele (restricţionate şi nerestricţionate) sunt aplicabile pentru transportul de la aeroportul de plecare până la cel de destinaţie conform rutei indicate de transportator şi includ taxele. Preţurile afişate pot varia în funcţie de cursul de schimb si modificarea taxelor de aeroport. Reduceri la tarife se aplică la infant si copil.

Declararea incorectă a vârstei duce la anularea rezervării. Vă rugăm să reţineţi că, în cazul în care optaţi pentru "Lowest fare", biletul este supus, de regulă, unor restricţii (impunerea unei durate maxime/ minime a călătoriei, plata unei taxe în cazul în care doriţi anularea sau modificarea biletului etc.).

MENIUL ŞI LOCUL ÎN AVION

Meniul şi locul preferat nu pot fi garantate. În cazul în care nu specificaţi numărul locului dorit, locurile pentru toţi pasagerii se selectează automat în funcţie de cel mai bun loc disponibil şi, dacă este posibil, cel mai apropiat de locul primului pasager. În cazul zborurilor interne nu sunt disponibile mesele speciale.

ORARUL

Orarul TAROM este supus aprobărilor guvernamentale şi poate fi modificat fără un anunţ prealabil. Orele indicate pe site sau în mesajul de confirmare nu sunt garantate.

REZERVAREA

Rezervarea trebuie făcută cu cel putin 2 ore înaintea plecării pentru plata online cu carte de credit/debit, dar nu cu mai mult de 361 de zile înainte.

In cazul in care alegeti sa platiti la agentie, rezervarea trebuie facuta cu cel putin 72 de ore inaintea plecarii, dar nu cu mai mult de 361 de zile inainte. Va rugam sa notati ca plata trebuie facută în maximum 48 de ore din momentul rezervării, altfel rezervarea va fi automat anulată de către sistem.

Utilizatorul confirmă şi garantează ca are cel putin 18 ani şi că posedă capacitatea legală şi mentală de a încheia un contract cu TAROM, contract supus prezentelor condiţii, precum şi că este capabil să utilizeze web site-ul în conformitate cu prezentele condiţii. Utilizatorul este de acord să răspundă financiar pentru folosirea acestui web site. Utilizatorul nu poate permite altor persoane să facă rezervari în numele lui pe acest web site.
Posibilitatea de a efectua rezervări este pusă la dispoziţia utilizatorului numai în scopul determinării disponibilităţii unor servicii de transport şi numai pentru a efectua rezervari în mod legitim. Utilizatorul nu va întreprinde rezervări în mod speculativ, false sau cu caracter fraudulos sau rezervări în anticiparea cererii. Utilizatorul este de acord ca serviciul de rezervari al acestui website să fie folosit numai în scopul efectuării de rezervari legitime pentru titularul contului şi pentru persoanele care îl însoţesc. Utilizatorul va fi responsabil pentru toate taxele, plăţile şi sumele ce rezultă din folosirea acestui website.

Selectarea locului nu este posibila in cazul anumitor bilete emise la tarife speciale, al rezervarilor efecuate cu mai putin de 36 de ore inainte de ora planificata pentru decolare precum si in cazul zborurilor operate de o alta companie aeriana in parteneriat cu TAROM. Locurile aflate in vecinatatea iesirilor de urgenta nu pot fi selectate. TAROM îşi rezervă dreptul de a modifica locul atribuit, chiar si după îmbarcarea în aeronavă, din motive operaţionale, de siguranţă sau de securitate a zborului.

TAROM nu este responsabil pentru introducerea greşita a datelor de către utilizator şi generarea de rezervari cu date greşite inclusiv prin folosirea butoanelor 'back si 'forward' din browser.

TAROM îşi rezervă dreptul de a anula imediat şi fără notificare orice rezervare asupra cărei planează suspiciune de fraudă sau care este generată prin utilizarea abuziva a motorului de rezervari online.

========= p 2=========

IMPORTANT:

Ca urmare a intrării in vigoare a Legii nr. 248/20.07.2005, publicată in Monitorul Oficial nr. 682/29.07.2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinatate începând cu data de 29 ianuarie 2006, data intrării in vigoare, cetăţenii români cu vârstă sub 18 ani nu mai pot călători în străinătate neînsoţiţi.

Pentru a călători este necesar să fie însoţiţi obligatoriu de una din următoarele persoane:

1. unul din părinţi aflat în posesia declaraţiei celuilalt părinte, declaraţie autentificată de către notar, din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei;

2. un adult aflat în posesia cazierului judiciar şi a declaraţiei autentificate din partea ambilor părinţi din care să rezulte acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei.

PLATA

Biletul rezervat pe site-ul www.tarom.ro poate fi achitat instantaneu online utilizand un card de credit/debit sau in numerar la agentie, dar nu mai tarziu de 48 de ore din momentul finalizarii rezervarii.

In cazul optiunii de plata online utilizand o carte de credit/debit Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, suma integrala se va deduce din contul de card. In cazul in care optati sa platiti biletul la agentie, plata va trebui facuta in cel mult 48 de ore de la finalizarea rezervarii. Daca plata nu este efectuata in acest interval de timp, rezervarea este anulata automat de sistem.

Pentru cartile de credit emise in alte valute decat Euro, posesorii cardurilor vor suporta comisioanele percepute de bancile emitente precum si orice diferenta rezultata de schimbul valutar efectuat, deasemenea, de banca emitenta, Compania TAROM neavand cunostinta sau control despre cursurilor de schimb utilizate de bancile emitente.

In cazul platii offline, confirmarea sumei de plata generata automat de sistem este valabila in cazul efectuarii platii si emiterii biletului in EUR. In cazul in care pasagerul solicita plata offline in alta moneda decat EUR, suma ce va fi platita se obtine prin retarifarea rezervarii in moneda de plata dorita, la data efectuarii rezervarii online, cu eventuale rotunjiri de schimb valutar aplicate de sistem.

Toate tarifele, taxele, suprataxele (taxe de aeroport, combustibil, etc.) vor fi convertite in moneda de plata - EUR sau RON (daca este cazul), prin rotunjirea in sus a sumelor aferente la urmatoarea unitate valutara, in concordanta cu regulile IATA - Asociatia Internationala a Transportului Aerian.

ANULAREA ŞI MODIFICAREA REZERVĂRII

Pentru a anula sau modifica o rezervare, contactaţi agenţia TAROM din punctul de plecare al cursei TAROM pe care s-a făcut rezervarea. În cazul rambursării unei plaţi efectuate online cu carte de credit, banii vor fi returnaţi numai în contul cărţii de credit folosite pentru rezervare în conformitate cu tariful rezervat.

TIMPUL

Toate orele de plecare şi sosire corespund timpului local.

ASIGURAREA CONFIDENŢIALITĂŢII INFORMAŢIILOR

Persoanele care vizitează acest website nu sunt obligate să furnizeze nici o informaţie personală. Totuşi, pentru a vă oferi serviciile noastre, avem nevoie de unele informaţii personale ca numele, data naşterii, numerele de telefon, adrese de e-mail, preferinţele dumneavoastră etc. TAROM foloseşte aceste date numai în scopuri operaţionale şi statistice.
Natura obligatorie sau opţională a informaţiilor personale este indicată la momentul completării rezervării dumneavoastră. Refuzul de a furniza datele personale obligatorii implica nerealizarea sau refuzul accesului la serviciul care s-a cerut. Informaţiile privind cartea dumneavoastră de credit şi datele dumneavoastră personale sunt transmise criptat utilizând protocolul SSL ( Secure Socket Layer) pe 256 de biţi.

Aboneaza-te la newsletter.